Efeu er kendt som en hurtigtvoksende plante, der elsker at klatre. Man skulle tro, at det ville kræve meget vedligeholdelse, men intet kunne være mere forkert.

Hedera helix, bedre kendt som vedbend, er en meget populær plante. Det skyldes, at det er en ret nem plante. Især nu, hvor der findes færdige hække, som gør det muligt at opsætte et grønt hegn på én gang.

Planten er også nem at vedligeholde og beskære. Om foråret kan du endda beskære den næsten nøgen, hvorefter den vil vokse smukt igen. Og hvad der er særligt rart, er, at du kan regne med planten hele året rundt. Den er grøn hele året rundt, selv om vinteren.

Efterårsblomstrer

Planten er ikke kun grøn hele året rundt, den blomstrer også smukt om efteråret med små blomsterknopper. Det er en rigtig efterårsblomstrer, ligesom lyng, Sedum, rød anemone og prydgræs. “I oktober måned er planten smukkest, det er klatremoppens måned.

Godt for dyrene

Ikke kun vi mennesker elsker planten, men også insekterne. Da vedbend kun blomstrer om efteråret, er der masser af nektar til bier og andre insekter, som stadig er aktive selv sent på efteråret.

Beskæring

Som tidligere nævnt er planten meget nem at passe. Hvis du bliver ved med at beskære og vejlede den, får du snart en tæt hæk.

Om foråret kan du beskære den betydeligt tilbage. Det holder den på plads og forhindrer den i at vokse for meget. I starten ser det en smule kedeligt ud, men heldigvis begynder vækstsæsonen så at begynde, og planten vil hurtigt blive flot og grøn igen.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts